Muurbloem Ontwerpbureau

www.muurbloem.com

Bio

Visie en missie:

Het team van Muurbloem is zich ervan bewust dat een goede en fijne omgeving veel bijdraagt bij de gezondheid en welbevinden van de mens. In de praktijk houdt dit in dat Muurbloem oplossingen biedt om de samenwerking binnen een organisatie te verbeteren en dat zij ook altijd bewust omgaat met grondstoffen. De in- en exterieurs die vormgegeven zijn door Muurbloem zullen op deze manier goed doen aan mens en omgeving. 

 

Muurbloem ziet inspiratie als een estafette; de ontwerpers van Muurbloem worden geïnspireerd en willen graag andere inspireren. Het vuur doorgeven en nemen op een creatieve wijze. Zo werkt Muurbloem in het vakgebied met collega’s maar zeker ook met klanten. De klant is de muze, de bron van inspiratie om tot conceptvorming te komen. In een vroeg stadium wordt er gefilosofeerd over hoe de bedrijfsidentiteit samen met o.a. met de marketing afdeling het best vertaald kan worden naar interieur. In dit stadium is revitalisering essentieel, er worden oplossingen aangeboden om de samenwerking binnen een organisatie te verbeteren.
Team

Muurbloem designstudio ambieert om met een klein professioneel team operationeel te zijn. In de praktijk komt dit het best tot zijn recht met een klein vast team van ca vier tot zes personen dat per project aangevuld wordt met flexibel inzetbaar vakbekwame medewerkers. Het vaste team wordt aangestuurd door Gonnette Smits, ontwerper en creative director en Bart van de Kerkhof, general manager.

Op deze wijze kan Muurbloem flexibel blijven en op het hoogste niveau werken.

 

Over Muurbloem

Muurbloem is een designstudio dat gespecialiseerd in het ontwerpen van producten en realiseren van interieur projecten.

In het jaar 2000 is Muurbloem designstudio opgericht door Gonnette Smits (creative director & ontwerper) en Bart van de Kerkhof (General Manager). Van oorsprong ontwerpt Muurbloem dessins voor muren met historische technieken en door haar brede belangstelling is zij ontwikkeld tot een bedrijf met een grote diversiteit aan projecten voor de zakelijke markt.

 

Haar werkzaamheden kenmerken zich door technisch vakmanschap en een grote belangstelling voor diverse culturen en tradities. In hun onderzoek naar nieuwe vormen zoeken zij tevens naar innovatieve methoden om hun ideeën te visualiseren. 

In samenspraak met de opdrachtgever streven zij naar een ontwerp met identiteit en verwondering. De kracht van Muurbloem is flexibiliteit en vernieuwing.

Projecten van Muurbloem designstudio passen als een maatpak

Muurbloem werkt nauw samen met hun opdrachtgevers. De opdrachtgever is een muze om inhoud te geven aan de projecten. Bij het ontwerpproces wordt de opdrachtgever (naar wens) betrokken en wordt zijn/haar feedback erg serieus genomen. De dialoog kan gaan over de inhoud van het project, praktische zaken, het budget en/of creatieve betrokkenheid. Door deze samenwerking streven ze ernaar om projecten te realiseren, die aansluiten als een maatwerk pak.

Muurbloem werkt voornamelijk voor de zakelijke markt. Deze kan variëren van zorgsector tot hospitality en van kantoorinrichting tot retail. Opdrachtgevers zijn onder andere: interieur-architecten, architecten, projectinrichters, overheid, bedrijfsleven, instellingen en particulieren

 

Producten van Muurbloem design studio

Muurbloem design studio ontwerpt producten. Van custom-made unica tot hele collecties voor eigen label maar ook voor andere labels.

 

Muurbloem eigen labels zijn:

Muurbloem WallfashionMuurbloem LightingMuurbloem SandcarpetMuurbloem Object (diverse producten van gifts tot meubels)

 

 Muurbloem design studio ontwerpt voor internationale- en nationale producenten waaronder Stokke (NOR), Ege carpets (DK), Brepols (BE), KPN (NL) en Present Time (NL).

Foto's van Muurbloem Ontwerpbureau