Plompetorengracht

Binnenstad


Deelnemers Plompetorengracht


Algemeen

Het Grafisch Atelier Utrecht vestigde zich in de jaren tachtig van de vorige eeuw op het adres Plompetorengracht 4. In 2005 werd door de toenmalige eigenaar Mitros de huur opgezegd aan het GAU. Vervolgens is door DePlaatsmaker samen met gemeente en provincie Utrecht onderzocht of voortgezette huisvesting van het grafisch atelier in het pand mogelijk was. In 2006 heeft DePlaatsmaker het pand aangekocht, ook met de bedoeling dat het CBK Utrecht een plaats in het pand zou krijgen. Bij de verbouwing door Versseput Architecten werd op de begane grond een grote multifunctionele ruimte voor tentoonstellingen, lezingen en presentaties gerealiseerd. Op de 1e en 2e verdieping zijn nieuwe kantoren en een werkplaats gesitueerd. Het pand is geplaatst op de Rijksmonumentenlijst en ligt binnen een beschermd stadsgezicht. Na het vertrek van het CBKU zijn stichting KAPITAAL en de Organisatie Oude Muziek de huurders aan de Plompetorengracht. Sinds mei 2017 is CLEVER FRANKE de nieuwe huurder na het vertrek van KAPITAAL.

Verwerving en verbouwing van Plompetorengracht 4 werd mogelijk door bijdragen van: Gemeente Utrecht - Provincie Utrecht - Vrede van Utrecht - kfHeinfonds - VSB-fonds - Fentener van Vlissingenfonds - Triodos Cultuurfonds.

Rolstoeltoegankelijkheid

De begane grond van deze locatie is beperkt rolstoeltoegankelijk. De overige verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk. Lees meer over wat dit betekent en over ons algemene beleid m.b.t. toegankelijkheid in de FAQ.

Google Maps


Meer locaties

Achter de Dom
Arkansasdreef
Berlijnplein
Catharijnesteeg
Concordia
Concordiastraat 67A
Draaiweg
Fort Blauwkapel
Fort Lunet II
Grave van Solmsstraat
Gruttersdijk & Bemuurde Weerd
Havenloods
Hooi & Stro Hooghiemstraplein
Huize Gaudeamus, Tuinhuisje
Kersenboomgaard
Kleine Geertekerkhof
Kokerloods
Laan van Engelswier
Lange Nieuwstraat 2
Lange Nieuwstraat 4
Lange Nieuwstraat 7
Mariƫndaalstraat
Marnixbrug
Mgr. v.d. Weteringstraat 13
Molenwerfhof
Muziekhuis Lombok
Muziekhuis Utrecht
Ostadelaan
Oudegracht, Werfkelder
Pauwstraat 13A
Pauwstraat 7
Pionier
Plompetorengracht
Ravel
Schalkwijkstraat 14
Schalkwijkstraat 8
Shelters Soesterberg
Spaarnestraat 11A
Stefanus
Strosteeg
Tabaksschuur Amerongen
Tweede Daalsedijk
Witte Pand
Zonnebaan