BunkerWorks

Soundscapes

Discipline: Muziek

bunkerworks.bandcamp.com/

Bio

De betonnen bunker onder de Marnixbrug functioneert als studiowerkruimte voor diverse experimentele en live gespeelde soundscape projecten. In de geluidsopnames worden de eigenschappen van de bunker benut voor een ruimtelijk en ongepolijst klankbeeld, waarin akoestische instrumenten en elektronica organisch mengen.

TvL+D

Geïmproviseerde soundscapes door gitaar/bas/drums-trio met gebruik van live electronics. De afwezigheid van instrumentale hiërarchie geeft een vrije communicatievorm. In een sterke interactie mengen klanken en pulsen in een nieuwe klankwereld. Soms worden hierin contemplatieve en ambient atmosferen opgeroepen, soms erupties van hoge dichtheid.

Timmer, van Laagwerken & Danibal

Instant composing trio. Tijdens tweewekelijkse sessies exploreren Timmer, van Laagwerken & Danibal klank en ruimte, resulterende in geïmproviseerde structuren en grooves. Kleine pulsen groeien uit tot gelaagde klankpatronen en ritmes in een vrij samenspel met basgitaar, drums, mondharpen, stem en live electronics.

Timmer & van Laagwerken

Associatieve klankverkenningen van bas en drums met gebruikmaking van live electronica. Vrije improvisatie, waarin het instrumentarium op onconventionele wijze wordt bespeeld en waarbij vanuit stilte verrassende texturen ontstaan.

Germanium Diode

Analoge klanksynthese.

Marnixbrug

Meer locaties

Deelnemers locatie

Van dezelfde locatie

Social


Foto's van BunkerWorks