BunkerWorks

Impro Soundscapes

Discipline: Muziek

bunkerworks.bandcamp.com/

Bio

De betonnen bunker onder de Marnixbrug functioneert als studiowerkruimte voor diverse experimentele en live gespeelde soundscape projecten. In de geluidsopnames worden de eigenschappen van de bunker benut voor een ruimtelijk en ongepolijst klankbeeld, waarin akoestische instrumenten en elektronica organisch mengen.

Zaagstof

Met bas, drums en synthesizers / live electronica in het moment gecrëeerde geluidslandschappen, waar spanning in klanken, intensiteit en puls belangrijkere muzikale ingredienten zijn dan beat en melodie.

Jan den Besten, Gert Mensinga, Hugo Keuker

Timmer & van Laagwerken

Associatieve klankverkenningen van bas en drums met gebruikmaking van live electronica. Vrije improvisatie, waarin het instrumentarium op onconventionele wijze wordt bespeeld en waarbij vanuit stilte verrassende texturen ontstaan.

Gert Mensinga, Hugo Keuker

Germanium Diode

Modulaire analoge en digitale klanksynthese. Manipulatie van ambient and geregisteerde geluiden; processing and mixing

TvL+

Geïmproviseerde soundscapes door gitaar/bas/drums-trio met gebruik van live electronics. De afwezigheid van instrumentale hiërarchie geeft een vrije communicatievorm. In een sterke interactie mengen klanken en pulsen in een nieuwe klankwereld. Soms worden hierin contemplatieve en ambient atmosferen opgeroepen, soms erupties van hoge dichtheid.

Uli Kürner, Gert Mensinga, Hugo Keuker

Timmer, van Laagwerken & Danibal

Instant composing trio. Timmer, van Laagwerken & Danibal exploreren klank en ruimte, resulterende in geïmproviseerde structuren en grooves. Kleine pulsen groeien uit tot gelaagde klankpatronen en ritmes in een vrij samenspel met bas, drums, mondharpen, stem en live electronics.

Danibal, Gert Mensinga, Hugo Keuker

Marnixbrug

Meer locaties

Deelnemers locatie

Van dezelfde locatie

Social


Foto's van BunkerWorks