INSOMNIO

Ensemble voor hedendaagse muziek

Discipline: Muziek

www.insomnio.nl
Contemporary Dirigent Elektronisch Hedendaagse muziek Kamermuziek

Bio

INSOMNIO, ensemble voor eigentijdse muziek, bestaat sinds 1997 uit een groep internationale solisten. Met onze grote liefde voor hedendaagse muziek, sprankelend enthousiasme en vakmanschap is het ensemble uitgegroeid tot een van de leidende ensembles voor eigentijdse muziek.

INSOMNIO geeft hedendaagse gecomponeerde muziek een stevige plek in de samenleving. Muziek van tijdgenoten voeren wij uit in een maatschappelijke context, al dan niet in samenwerking met andere disciplines. Ons erfgoed, van de grote componisten van de 20ste eeuw, vergeten we daarbij niet. Met deze bagage zoeken wij naar nieuwe vormen om hedendaags gecomponeerde muziek levend te houden.
In de basis bestaat INSOMNIO uit 17 solisten (strijkers, hout- en koperblazers, piano, slagwerk en tokkelinstrumenten) onder de artistieke leiding van dirigent Ulrich Pöhl. De samenstelling en omvang van het ensemble kan per project verschillen.

INSOMNIO stond de afgelopen jaren op diverse podia voor actuele muziek in binnen- en buitenland. Met Utrecht als thuis- en uitvalsbasis was het ensemble te horen op festivals in o.a. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Slovenie, Indonesië, Zuid-Afrika en China. INSOMNIO stond aan de wieg van ruim 500 nieuwe werken voor ensemble en werkte intensief samen met componisten als Pierre Boulez, Heiner Goebbels, Jukka Tiensuu, Dai Fujikura, Peter Eötvös en Luca Francesconi.

Foto's van INSOMNIO