Omniafausta / VrijFormaat

Grafisch ontwerp

www.vrijformaat.nl

Bio

OMNIAFAUSTA GRAFISCH ONTWERP
Joke van de Fliert en Esther van de Visch

Samenwerken doen we al een een tijdje, al vanaf dat we allebei op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zaten. Het beviel dusdanig dat we eind jaren ‘90 besloten samen een VOF op te richten. Omniafausta draait dus al wel een aantal jaren mee. In het begin waren we voor velen ‘de meisjes van Omnia’, maar ondertussen zijn we toch echt wel ‘de dames’. We zijn nog altijd met z’n tweeën, en dat bevalt prima.

We krijgen nog steeds af en toe de vraag waar de naam Omniafausta vandaan komt. Het antwoord is niet zo heel boeiend. We hebben hem ooit gewoon uit het woordenboek geplukt. We vonden het toendertijd wel interessant klinken. Periodiek hebben we hem vervloekt en zelfs meerdere keren overwogen om de naam te wijzigen in iets simpelers. Maar iedere keer hebben we ons er toch weer mee verzoend. Het betekent grofweg ‘alle goeds’, dus het kan zat erger.

ALLE GOEDS!
Maar wat is dan goed? Dat is behoorlijk multi-interpretabel. Goed kan mooi zijn of scherp, esthetisch, zacht, brutaal, ja zelfs lelijk kan goed zijn. Als het maar klopt met wat er overgebracht moet worden.
Om te bepalen wat goed is, gaan we graag met je in gesprek. We denken mee, stellen vragen, zetten jou hopelijk opnieuw aan het denken en doen voorstellen. Samen komen we tot de gewenste oplossing.

DRUKWERK & WEBSITES VOOR DIVERSE OPDRACHTGEVERS
We hebben een behoorlijk grote diversiteit aan opdrachten en klanten. Zaten onze opdrachtgevers vroeger veelal in de culturele hoek, ondertussen zijn we uitgebreid naar o.a. educatie en zorg.
Toen we begonnen, betekende ontwerpen dingen voor drukwerk maken. Dat doen we uiteraard nog steeds. Al vele jaren is echter ook het maken van websites een groeiend onderdeel van ons werk.
Dit variëert van een digitaal visitekaartje tot complexe sites op maat met uitgebreide mogelijkheden. We ontwerpen de sites niet alleen, maar ze worden ook vrijwel altijd hier in huis gebouwd. Tegenwoordig vooral met WordPress, zodat het voor klanten makkelijk is om zelf inhoud toe te voegen of aan te passen.
Ons portfolio is te bekijken op www.omniafausta.com.

VRIJFORMAAT
In de loop der jaren hebben we onder verschillende namen vrij werk en eigen producten gemaakt. Zoals bijvoorbeeld Blender en Truttenware. Tegenwoordig maken we dingen onder de naam VrijFormaat.
Ook bij VrijFormaat staat grafisch ontwerp centraal. Maar hier onderzoeken we allerlei vormen van ontwerp en illustratie binnen diverse technieken. We tekenen, schilderen, borduren, drukken en werken zowel analoog als digitaal. En sinds we een eigen risograaf hebben gekocht, zijn we in de ban van deze inspirerende techniek.
VrijFormaat heeft een eigen website www.vrijformaat.nl en is ook te vinden op diverse social media.

Foto's van Omniafausta / VrijFormaat