Wim Schot

tekenaar/educator

wimschot.com

Bio

Ik teken en schilder bomen en planten. Ik werk veel op locatie, buiten, zoals in Amelisweerd bij Utrecht, waar ik op groot formaat bomen teken en schilder. Ik maak vaak series werken van eenzelfde boom of plant, waarin ik de diverse stadia van groei en bloei volg.

Het karakter van de boom bepaalt vaak mijn materiaalkeus. Het grillige loof van een eik geef ik weer met minuscule kronkelige grafietlijntjes, de dansende vorm van de grove den met zwierige penseelstreken. Ook experimenteer ik met diverse materialen van de drager; van papier, doek en paneel.

Naast beeldend kunstenaar ben ik medewerker Educatie in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam en docent schilderen en tekenen in het Kunstenhuis Zeist. Ik werkte tien jaar als docent voor het Van Gogh Museum. Mijn liefde voor de traditie van tekenen en schilderen vindt zijn weerslag in mijn werk. Voor Van Gogh in een interpretatie van De Zonnebloemen, en voor Rembrandt in een serie tekeningen die is geïnspireerd op diens prent De Drie Bomen.

www.wimschot.com.

Foto's van Wim Schot