DROPSTUFF MEDIA

Mediakunst collectief

Discipline: Creatieve Industrie

www.dropstuff.nl

Bio

DROPSTUFF MEDIA is een pionier in media ontwerp en creëert immersieve en interactieve publieke belevingen. DROPSTUFF bedenkt, realiseert en presenteert zowel autonoom als in opdracht.

Immersieve Media Installaties
DROPSTUFF MEDIA is een specialist in het ontwikkelen van media installaties en tentoonstellingen in de openbare ruimte, in binnensteden, op festivals, voor musea, culturele organisaties en tijdens diverse evenementen.
We verbeelden boodschappen en verhalen voor brede publieksgroepen door nieuwe technieken te verbinden aan inhoudelijke verhalen en spannende belevingsconcepten. Actieve participatie en publieksbereik zijn de kernwoorden in veel van onze producties. We hebben ervaring met het inzetten van kunstmatige intelligentie, bewegingsdetectie en virtual en augmented reality technieken in publieksbelevingen.

De Koude Kermis / Kermis op de Basis
De Koude Kermis is de playground van DROPSTUFF MEDIA. Een plek waar volkscultuur, kunst en technologie elkaar ontmoeten en waar geëxperimenteerd wordt met het toegankelijk maken van nieuwe verhalen voor een breed inclusief publiek. Sinds juli 2020 is De Koude Kermis neergestreken op Park Vliegbasis Soesterberg in Shelter 610. Nu vormt het project een plek voor innovatie, inspiratie voor zakelijke groepen en het vernieuwde Educatieprogramma Mediawijsheid.

Educatieprogramma
DROPSTUFF MEDIA biedt aan het Voortgezet Onderwijs een Educatieprogramma over ‘Mediawijsheid’ dat bestaat uit acht mogelijke workshops. De workshops bieden differentiatie naar intensiteit, leeftijd en niveau.

Foto's van DROPSTUFF MEDIA