Nanette Smeets

Visual Storytelling & Beeldende Kunst

Discipline: Creatieve Industrie

inktvogel.nl

Bio

"Beeldende kunst, interactieve media, illustratie en grafisch ontwerp zijn de specialisaties die Nanette Smeets beheerst door studie en werkervaring. Dit is o.a. aan de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam en als Art Director op de online afdeling van de NPO, Nederlandse Publieke Omroep. 

Vanuit haar bedrijf Inktvogel, studio voor visuele communicatie, combineert zij deze kennis. Kunst en vormgeving gaan hierbij hand-in-hand. Dit biedt ruimte voor het experiment van de vorm en resulteert in out-of-the-box presentatie concepten. Inktvogel weet de juiste middelen in te zetten om de luisteraar te breiken. Zo ontstaat er inzicht in de informatie die de spreker vertelt."

- inktvogel denkt niet in hokjes maar kleurt buiten de lijntjes -

meer over inktvogel | Visual storytelling in business

"Vrij werk van Nanette is te herkennen aan de grafische beeldtaal en het materiaal. Zij bouwt altijd op naar een bepaalde ordening van lijnen, illustratief of drie dimensionaal met papier of draad, om niet-bestaande wezens en werelden te creëren.

In het resultaat wordt gespeeld met de schaal zodat de wereld of het wezen er voor de toeschouwer daadwerkelijk kan zijn.

Haar inspiratie komt voort uit de continue trigger om te associëren op bestaande voorwerpen, texturen of gedrag om ons heen."

meer over Nanette Smeets | Beeldend Kunstenaar

Foto's van Nanette Smeets