Jürgen Brucker

docent I theatermaker I coach

Discipline: Dans & theater

www.sleutelfiguren.com

Bio

Jürgen Brucker is docent, theatermaker en coach.

 

In zijn artistieke werk maakt Jürgen Brucker onderliggende menselijke spanningsvelden met een fotografische precisie zichtbaar in theatrale composities.

 

De creërende, scheppende, soms struikelende mens die op zoek is naar betekenis en zijn plek in de wereld, is een terugkerend onderwerp, net als wat mensen beweegt en hoe ze zich bewegen.

 

De afgelopen jaren heeft zijn werk zich ontwikkeld van fysiek theater en lessenreeksen spel en beweging naar spel in een grotere context. Hij combineert theater- en bewegingselementen met elementen uit Art-based learning, universele verhalen, rituelen en sjamanisme.

 

Sinds 2013 is hij verbonden aan Artez University of the Arts – Docent Theater Zwolle waar hij werkzaam is als docent, coach en studieloopbaanbegeleider en mee heeft gewerkt aan het vernieuwen van het curriculum Artisteducator in theater en media.

 

Samen met Andrea Astbury heeft hij de stichting Over Drempels en Dromen, waarin ze autonome en toegepaste theater- en kunstprojecten realiseren evenals workshops en trainingen.

 

Voor meer info over Jürgen Brucker kun je kijken op LinkedIn

Voor meer info over de Stichting Over Drempels en Dromen kun je kijken op www.sleutelfiguren.com