Festival Tweetakt - stichting Storm

Festival organisatie

www.tweetakt.nl/

Bio

Festival Tweetakt - Kunstenfestival voor iedereen

In het voorjaar vindt in Utrecht Festival Tweetakt plaats, het multidisciplinaire kunstenfestival voor iedereen. Op twee verschillende locaties, in de stad en in de natuur: van vrijdag 30 maart tot en met zondag 15 april op de Neude en in diverse theaters, en van 2 april tot en met 10 juni op zon- en feestdagen op Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en een beetje stand-upcomedy. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.

In twee tijdelijke theaters op de Neude, Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, het Akademietheater, Het Huis Utrecht, Podium Hoge Woerd (in Leidsche Rijn) én op een aantal bijzondere locaties – zoals in een AZC en op een echt voetbalveld – presenteert Tweetakt een breed aanbod aan theater en dans. Met premières en reprises, eigen producties en unieke projecten waarin de grens tussen publiek en performers wordt opgezocht.

Op de Neude is ook de podiumkas te vinden, waar bijna elke dag muziekoptredens te zien en te horen zijn – van indie tot wereldmuziek, van hiphop tot modern klassiek en van dansbare electronica tot singer-songwriters. En van de nieuwste talenten tot bekendere namen. Op de dagen dat er geen muziek is, kun je in de kas ondermeer terecht voor cabaret en stand-upcomedy.

Naast de twee theaters en de podiumkas staan op het plein een eetcafé met terras dat de hele dag geopend is, een zweefmolen en een drietal houten huisjes met interactieve kunstinstallaties.

Veel meer beeldende kunst vind je bij Tweetakt op Fort Ruigenhoek in Groenekan, net ten noorden van Overvecht. In alle hoeken en gaten van het groene fort is spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te zien. Grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games, gemaakt door zowel jonge als ervaren kunstenaars.

Verder worden er in de houten Trekkerschuur theater- en dansvoorstellingen gespeeld en jeugddocumentaires vertoond, en is er een groot terras met eten en drinken.

Naast het programma voor algemeen publiek verzorgt Tweetakt theater- en dansvoorstellingen en bezoeken aan het fort voor zo’n vierduizend scholieren en studenten uit het basis-, voortgezet en hoger onderwijs, in combinatie met inleidende lessen, workshops en nagesprekken met makers en performers.

Foto's van Festival Tweetakt - stichting Storm