Irene Cassarini

Producer/DJ/visual artist

Discipline: Muziek

www.guenterraler.com
DJ Elektronisch Sounddesign

Bio

Irene Cassarini (geb. 1995) is een producer, DJ, sound designer en beeldend kunstenaar uit Italië, nu gevestigd in Nederland.
Onder het alias Guenter Råler doet ze live (audiovisuele) optredens en deelde ze het podium met artiesten als How To Dress Well, Kedr Livanskiy, Alessandro Cortini, Object Blue, NSDOS en meer.
Ze is een onafhankelijk onderzoeker op het gebied van internetcultuur, queer-theorieën en digitale kunst, waarbij ze een multidisciplinaire benadering hanteert bij het verkennen van de relatie tussen samenleving, politiek en artistieke praktijken. Een deel van dit onderzoek is gepubliceerd via haar online blog Art Extremism.
Ze is een vaste dj bij Stranded FM-radio, waar ze een show presenteert genaamd Sound Extremism, gericht op extreme, queer, underground, experimentele muziek.
Ze is de oprichtster en artistiek directeur van Queer In Wonderland, een queer collectief dat inclusieve en veilige clubavonden organiseert in Utrecht (NL).
In juli 2020 studeerde Irene af aan de master Muziektechnologie aan de HKU Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, met een scriptie getiteld "Muziek als agent van maatschappelijke verandering: zelfexpressie, introspectie en activisme in avant-garde elektronische muziek". Vanwege de bijzondere maatschappelijke relevantie van haar afstudeerproject werd Irene genomineerd voor de HKU Awards en won ze de prijs van de gemeente Utrecht 2020.