F

Front404

Interactieve installaties

Discipline: Beeldende kunst

front404.com/

Bio

FRONT404 is een Nederlands kunstenaarsduo dat bestaat uit Bas van Oerle en Thomas voor ’t Hekke. We maken voornamelijk interactieve installaties, waarmee we door gebruik van directe, laagdrempelige interactie mensen op een verrassende, speelse en persoonlijke manier proberen te bereiken.

We geloven dat onverwachte, speelse en vooral leuke ervaringen de beste manier zijn om mensen iets mee te geven en op een andere manier naar de wereld laten kijken. Het meeste van ons werk is gemaakt met als doel de wereld een betere, mooiere en speelsere plek te maken. We maken dan ook vaak interactieve kunstwerken voor organisaties als scholen, kinderziekenhuizen, bejaardenhuizen en goede doelen. Naast vele locaties in Nederland en België is ons werk onder meer tentoongesteld in New York, Austin, Stockholm, Montreal, Kuwait City en Beijing.

We werken vaak aan onze eigen projecten, maar we zijn ook beschikbaar voor werk in opdracht, bijvoorbeeld voor kunst in de zorg, en voor technisch werk voor projecten van andere kunstenaars en creatieven.