Janneke Kornet

Discipline: Beeldende kunst

www.jannekekornet.com
3D Autonoom Community art Conceptueel Conceptueel kunstenaar Cross-media kunstenaar Installaties Monumentaal Openbare ruimte

Bio

De manier waarop de mens dingen doet, zijn gebruiken en bezigheden fascineert mij. Hoe proberen bewoners van Amsterdam hun raam fietsvrij te houden? Hoe benoemen wij kleur? Welke bizarre geneesmiddelen hebben we door de eeuwen heen bedacht? En wat at men in tijden van schaarste gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog?

 

Voor mij als beeldend kunstenaar speelt de expositielocatie altijd een belangrijke rol. Ieder werk is gemaakt voor een specifieke plek. Na het bekijken en onderzoeken van de locatie kies ik een thema dat mijzelf interesseert en wat boeiend is voor de bezoekers om meer over te weten.

Om mijn werk te maken verdiep ik mij regelmatig in nieuwe onderwerpen en disciplines. Hierbij zoek en krijg ik hulp en informatie van deskundigen op het gebied waar ik me op dat moment mee bezig houd. Deze samenwerkingen met anderen zijn interessant en noodzakelijk.

 

Afhankelijk van waar mijn concept het best in tot uiting komt gebruik ik diverse media, meestal installatiekunst maar ook tekenkunst, fotografie en tekst.

 

 

Opleidingen: Bachelor Fine Art HKU en Master Fine Art AKV st. Joost Den Bosch 

Foto's van Janneke Kornet