Janneke Kornet

Discipline: Beeldende kunst

www.jannekekornet.com
3D Autonoom Community art Conceptueel Conceptueel kunstenaar Cross-media kunstenaar Installaties Monumentaal Openbare ruimte

Bio

De kunstprojecten van Janneke Kornet zijn onderzoeken naar het menselijk leven. Kornet koppelt ons verleden aan het heden en geeft op deze manier inzicht in onze manieren van doen. Vaak zijn de projecten plaatsgebonden. Zij is een verhalen verteller met interesse in geschiedenis. Ze zoekt op diverse locaties en in diverse tijden naar vergeten verhalen en onbekende feiten die tot de verbeelding spreken. Deze opmerkelijke verhalen deelt zij door middel van haar werk met het publiek. Universele en maatschappelijke thema’s zoals eten, wonen en werken komen aan bod.
In ieder kunstproject van Kornet zien we een verzameling, bijvoorbeeld: een verzameling broden uit oorlogstijd, ontvluchte huizen of geneesmiddelen.

 

Monumentaliteit is belangrijk in haar werk, dit kan zich uiten in de uitvoering maar ook in het idee. Het concept komt op de eerste plaats en later wordt de vorm en het materiaal gezocht waarin het verhaal het best verteld kan worden. Vaak resulteert dit in mixed media installaties waarin een bepaalde soberheid en ordelijkheid heerst. Ze gebruikt ambachtelijke maakprocessen. Met veel precisie onderzoekt Kornet hoe dingen gemaakt worden zodat zij dit zelf tot in detail kan nadoen in haar projecten. Regelmatig wordt het publiek uitgenodigd om te participeren in de kunstprojecten. Zo kan men het werk proeven, dragen of gebruiken. 

 

 

Opleidingen: Bachelor Fine Art HKU en Master Fine Art AKV st. Joost Den Bosch 

Foto's van Janneke Kornet